Почистване след труп – болнична дезинфекция на помещения

Почистване след труп в София 0888 00 11 33

Почистване след труп е нещо, което трябва да се извърши в съвсем кратки срокове и от специалисти.

Открито тяло на покойник и работата по отстраняването му може да бъде мрачна задача за много хора. Намирането на професионални фирми по почистване се препоръчва, защото тези кадри знаят как да почистят и дезинфекцират, както и правилно да възстановят засегнатия участък.

Почистване след труп

Осигуряване на безопасност

Отстраняване на мъртвото тяло е от съществено значение за околната среда  живущите в околността. То крие биологична опасност и затова районът винаги бива заграждан с предупредителна лента.

След като мъртво тяло бъде отстранено, следващата стъпка е да се гарантира безопасността на настоящите и бъдещите наематели. Няколко потенциално опасни аспекта на една сцена могат да повлияят на функционалността и безопасността, най-често срещаната е структурната повреда и по кръвен път откритите патогени.

Структурното увреждане може да се случи до сгради по няколко начина. Местопрестъплението може да остави зад прободен гипсокартон или разби стъкло. Химикали, кръв и други телесни течности от разлагащото се тяло могат да се просмукват в тези и други порести материали. Дори ако площта изглежда да е чиста след като мъртвото тяло е отстранено, тя не може в действителност да бъде чисто. Мъртво тяло може да повлияе на даден регион в рамките на минути след смъртта.

Може би най-вредният компонент свързван със сцена на смърт е самото отстраняване и евентуалното наличие на патогени по кръвен път, които са инфекциозни микроорганизми в човешка кръв и могат да доведат до множество заболяване при хората.

Рискове от патогените предавани по кръвен път

По кръвен път са предавани опасни патогени, като например HIV, хепатит B и C и MRSA (Метицилин-резистентният стафилокок е бактерия, причиняваща редица трудно или не лечими инфекциозни болести у човека. Известна е още като Оксацилин-резистентен стафилокок).

Много е важно след намиране на покойник, дни след кончината му да се обадите за почистване, възстановяване на обекта.

Защо трябва да потърсите професионална фирма за изваждане на мъртвото тяло?

Изключително важно е в ситуации на смърт и почистване след покойник да имате насреща професионална фирма.  Много от фирмите са с дългогодишен опит в подобни области. Екипите на фирма по почистване след смърт имат Сертификат за извършване на дейността, и гарантират, че района е напълно дезинфекциран и безопасен. Ако имате въпроси за това какво да трябва да се направи, след като мъртъв човек бъде намерен, то обадете ни се. Ние сме състрадателен, дискретен екип, който е готов да помогне.